Singa In Disguise: bebel atau nasihat??

bebel atau nasihat??

berselirat juga otak aku bila fikir pasal ni.. and sejujurnya aku baru notice yang org sering guna word 'bebel'.. (termasuklah aku sendiri..) bila dengar seseorg tu bercakap panjang lebar.. hmph,,lets think about it..
...
ini antara teori yg aku dpt:
teori 1:
disebabkan kita tak mempunyai sebarang idea utk menepis segala hujah2 yg dkemukan oleh insan terbabit.. so,,kita mengunakn word 'bebel' sebgai alasan utk cover yg kita ni dah diambang kekalahan sebenarnya..
...
teori 2:
disebabkan kita tahu yg kita slh tp thp keegoan yg setinggi alam tu buat kita tak mau mengakui kata2 insan terbabit..so,, kita mengunakn word 'bebel' sebagai penutup kesalahan kita tu..
...
teori 3:
disebabkan kita dh biasa dgr kata2 insan terbabit yg sebiji perakam suara.. so,,kita mengunakn word 'bebel' sebgai alasan utk tak mdgr lg siaran ulangan tu..
...
teori 4:
disebabkan kita memang type xmkn kata and merasakan kata2 insan terbabit pekara remeh je dan kita dah tahu-walaupun xbuat langsung sbnrny. Tmbh2 lg dia ckp serupa 'cik joyah becok'.. so,,kita mengunakn word 'bebel' dgn harapan itu akan jd full-stopnya..
...
actually, dh mjadi adat org mengantikan 'nasihat' dgn 'bebel'..jd,,apa yg di'bebel'kan insan terbabit tu is the best utk kita.. xada org yg akn berckp tanpa sebab,okey?? so,,lain kali ambil bebelan yg positif utk kita ikut and campak ke longkang saja bebelan yg xberapa nak positif.. okey??
...
bebel la lagi.
by:Ecah a.k.a Meow-Meow

No comments:

Post a Comment

Copyright and all reserved belong to aisyahISMail